aprilie 15, 2009

Expoziţii de icoane de Sfintele Paşti 2009-Râmnicu-Vâlcea

Posted in Evenimente tagged , , , , , , , , la 8:07 pm de adria74

În preajma Sfintelor Paşti, Râmnicu-Vâlcea găzduieşte două expoziţii de icoane, preponderent icoane pe sticlă. Una o dsc06179puteţi admira pe aleea de la intrarea în Episcopia Râmnicului. Icoanele sunt expuse pe cele două laturi ale aleii, având ca fundal grădina înverzită şi pomi înfloriţi. Expoziţia se desfăşoară în cadrul Săptămânii iconarilor (14-19 aprilie 2009), eveniment ce a devenit deja tradiţie, şi este organizată de Consiliul Judeţean Vâlcea şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vâlcea, sub patronajul Episcopiei. Site-ul acesteia din urmă o citează pe doamna Mioara Plop, referent Artă Plastică la CJCPCT, care spune, printre altele: „Înseamnă mare lucru, acum în pragul celei mai mari sărbători a creştinătăţii, să avem un răgaz, să ne gândim la suflet, să medităm la ceea ce au vrut iconarii vâlceni să transmită, ca expoziţia lor să fie un îndemn la rugăciune. Am marea bucurie să vă spun că înainte de vernisaj cineva a afirmat următoarele : ‹Nu ştiu cum se întâmplă, dar de data asta parcă ar fi o capelă în care îţi vine să te închini.›” . Vă recomand să vă grăbiţi să o vizitaţi (unele dintre icoane am văzut că sunt chiar de vânzare), pentru că în „Zile şi Nopţi” scrie că s-ar putea să se termine pe 17. Veţi avea surpriza să vedeţi şi alte creaţii meşteşugit lucrate.dsc06195

Cea de-a doua este o expoziţie cu vânzare de icoane pe sticlă create de copii între 5 şi 14 ani, elevi ai Şcolii Populare de Arte şi Meserii Râmnicu-Vâlcea, sub îndrumarea doamnei profesor Corina Bunea. Icoanele sunt expuse la sediul Şcolii şi în clădirea anexă a bisericii Buna-Vestire. Conform „Zile şi Nopţi”, se va încheia la 30 aprilie. Cei care doresc să achiziţioneze din icoanele expuse se pot adresa doamnei profesor Corina Bunea sau la secretariatul Şcolii Populare după vacanţă; telefoanele sunt afişate la biserica Buna-Vestire.

 Este o bucurie pentru suflet să profiţi de zilele frumoase de primăvară şi să admiri creaţii ale micilor meşteri iconari.

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: