februarie 3, 2010

Bucarest, la mal-aimée (7)

Posted in Evenimente, Great shots tagged , , , , , la 8:00 pm de adria74

Este titlul catalogului ce însoţeşte expoziţia de fotografie artistică şi civică omonimă desfăşurată spre finele anului trecut la Palatul Kalinderu. Lansare: mâine, 4 feb, la librăria Cărtureşti de la Institutul Francez, 19 trecute fix.

Demnă de atenţie este şi expoziţia aferentă ECB Annual Photography Award 2009 de la MNAC, ce va putea fi vizitată până la 28 februarie.

©Dragoş Lumpan-ECB Photo Award:Transhumance going extinct/Ultima transhumanţă

Este absolut nemaipomenit, fantastic şi nemaiîntâlnit că putem să vedem fotografiile şi pe net .

P.S.Sub influenţa acestei descoperiri, mai că îmi vine să renunţ la planurile mele de a pune pe hârtia asta virtuală impresii mai vechi din Bucureşti, ca să nu se piardă, cum am pierdut altele, deşi şi suportul acesta este perisabil. E ca şi cum aş vrea să ţin într-un borcan aerul de la mare sau un miros de prăjitură. Ca să nu mai lungesc vorba, în preajma Crăciunului trecut, pe când mă aflam în metroul bucureştean a apărut un grup de copii sărmani mai mici şi mai mari toţi îmbrăcaţi în Moşi. Asta e prima imagine. A doua, mai dramatică, dar parcă neaşteptat mai fericită îl are ca personaj principal pe un ţigănuş olog ce se plimbă cu trunchiul pe o placă de skateboard şi care se juca cu un căţeluş cinaş pe care îl ţinea la piept. Era fericit şi puţin îi păsa de leul pe care puteam să i-l dau.

ER: I’ve announced the releasing of a photo-album with the theme „Bucharest-the unloved”, warning signal to the spoiling of it’s appearance.

Then the exhibition ECB Annual Photography Award 2009, me being on the high ropes ‘cause the pictures can be found on the net.

And then I tried to continue my series of „My beloved Bucharest” I am making reference in the title describing some frameworks I do not want to forget. Like the group of poor children in the subway last Christmas, all dressed-up as Santas. And the lame gipsy carrying his trunk on a skateboard plaque, happy indeed playing with a cute doggie he gathered in his arms, unconcerned about the money I could gave to him.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: