mai 27, 2011

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu 2011-Comunităţi

Posted in Evenimente tagged , , , , , la 1:35 pm de adria74

A început cel mai mare festival anual de artele spectacolului din România, care este în acelaşi timp nu mai puţin decât al treilea ca amploare din lume, în urma prestigioaselor festivaluri de la Edinburgh şi Avignon. Această a XVIII-a ediţie are ca temă comUNITăţi-le, geografice, profesionale, culturale, de credinţă, de interese ş.a.m.d. (inclusiv, specific, web online-vom vedea cum va fi reflectat evenimentul de bloggerii acreditaţi; în permanenţă sunt actualizate conturile oficiale dedicate pe facebook şi twitter) , într-un spaţiu predestinat. Timp de zece zile, de dimineaţa până seara târziu, în Sibiu şi împrejurimi (Mediaş, Cisnădioara, Răşinari) -este asigurat şi transport gratuit în afara Sibiului-, indoor şi outdoor, vor avea loc peste 300 (!) de evenimente (consultă programul aici).  Spre sfârşitul festivalului(2-6 iunie) se deschide şi târgul de carte Bookfest-ediţia de Sibiu- în Piaţa mică. Au venit la festival participanţi din 70 de ţări.

Primul spectacol din festival s-a jucat în tramvaiul care leagă Sibiul de Răşinari, locul în care Cioran a văzut lumina zilei cu 100 de ani în urmă şi unde nu s-a mai întors după exilul francez, dar pe care l-a purtat permanent cu sine. După premiera de acum câteva săptămâni, asupra căreia aş vrea să revin, „Ispita Cioran” se joacă la festival de patru ori, cu casa închisă.

În câteva zeci de minute urmează să înceapă şi primul spectacol-eveniment „Idiotul” (Dostoyevsky), în interpretarea lituanienilor de la MENO FORTAS NEKROSIUS THEATRE COMPANY.

Intră pe site-ul festivalului pentru a afla mai multe (!bilete se pot achiziţiona şi on-line, cu un comision de 10%).

– Sibiul în febra festivalului 😀 –

E.R. About the start of the International Theatre Festival in Sibiu, the 3rd largest festival in the world after the prestigious ones from Edinburgh and Avignon. This year’s theme is Communities. There are participants from 70 countries. Various cultural events.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: