septembrie 6, 2018

Steven Carter,Julia Sokol: Bărbați care nu pot iubi

Posted in recenzie tagged , , , , , , la 1:37 pm de adria74

Cartea face parte din colecția ”Familia” a editurii Philobia. Este o carte care explorează 118809808-0problematica bărbaților care nu se pot angaja într-o relație armonioasă pe termen lung. Să spunem de la bun început că este un bestseller New York Times, adică printre cele mai vândute cărți în Statele Unite ale Americii.

Steven A.Carter a ”brevetat” expresia ”commitmentphobia”, teama, frica de angajamente în 1987, data apariției cărții peste ocean. El este dealtfel o recunoscută autoritate în materie de angajamente, frica de angajamente, tulburări de atașament și tulburarea de personalitate narcisistică.

”Commitmentphobia” este subiectul principal al cărții de față. Autorii mărturisesc că inițial titul ales era sindromul Houdini. De ce? Pentru că era specific bărbaților care fac o cucerire, uneori chiar după o curte asiduă, dar pur și simplu dispar din peisaj de îndată ce relația amenință să devină serioasă, provocând grave tulburări partenerei; pleacă, dispar întocmai ca celebrul iluzionist.

Se spune că acești bărbați suferă de o fobie reală simptomatică și necesită ajutorul unui specialist în tratarea fobiilor. Această teamă, anxietate are legătură cu claustrofobia, căsnicia echivalând cu capcana supremă.

Ideea în sine de a face o cucerire, apoi de a transmite mesaje duble, de a avea comportamente contradictorii (chiar limbajul corporal trădându-i) și în final de a fugi pur și simplu contravine bunului-simț. Se precizează că acești bărbați nu sunt misogini.

Femeia va suferi de pe urma relației cu un asemenea bărbat care nu se poate angaja și chiar va avea nevoie ea însăși de terapie pentru a-l uita și a scăpa de traumele emoționale produse de el.

Sunt prezentate nenumărate povești de viață exemplificatoare, discuții, interviuri, atât cu bărbați, cât și cu femei. Femeia este sfătuită să identifice problema și să renunțe la relația cu acest tip de bărbat nerealist și sunt chiar recomandări pentru fiecare etapă a relației, care urmează un tipar asemănător. Sfaturile sunt: să-l tempereze, să afle despre relațiile lui, să fie reținută, să nu se vândă ieftin și rapid, să nu se lase dusă de val, să nu-i acorde importanță prea mare în etapa de început a relației, să stea de vorbă și să se asigure că vorbesc aceeași limbă, să evalueze ce se petrece, să se distanțeze pentru a privi din perspectivă și să-și mențină independența, să nu-și facă obsesii din a se gândi la el sau să se autoînvinovățească, căci problema este a bărbatului și să recurgă la terapie de cuplu.

Cartea a fost tradusă în 28 de limbi și a câștigat și mai multă popularitate prin aparițiile în filme precum : ”When Harry Met Sally”, ”The Mexican” sau ”The Ugly Truth”.

Eu obișnuiesc să mai dau și alte recomandări de lectură. Iată câteva: ”He’s scared, she’s scared”-Steven Carter, ”Women who love too much”-Robin Norwood, ”Mr.Unavailable and the Fallback Girl”-Natalie Lue, ”Bărbatul care n-a mai sunat”-Rosie Walsh, ”Bărbați care urăsc femeile”-Stieg Larsson. Lecturi foarte folositoare pentru cei care vor să aibă relații împlinite.

În final, împreună cu editura Philobia, vă invit la un concurs. Puteți câștiga cartea dacă comentați această postare. Spuneți de ce vă doriți acestă carte. Câștigătorul va fi desemnat prin tragere la sorți în data de 14 septembrie.

Vă mulțumesc și vă doresc ca de obicei lecturi plăcute.

11 comentarii »

 1. Imi doresc sa o castig imi plac genurile astea de carti…captivante,,care te duc cu totul intr-o alta lume

 2. Alina S. said,

  Zilele trecute am poposit la acest titlu care m-a facut tare curioasa. Ma bucur ca te-am gasit si ca da, m-ai convins ca vreau acesta carte 😛

 3. În prezent citesc cartea Eu, și totuși alta de Jojo Moyes, dar cu siguranță voi citi și cartea recomandată de tine. Îmi plac foarte mult cărțile romantice, care prezintă oarecum realitatea în care trăim.

  • adria74 said,

   Felicitari, ai castigat aceasta carte!🙂 Astept datele de livrare pe facebook adria74 sau e-mail w.ganduri@yahoo.com

  • adria74 said,

   Castigatoarea este Elena Chedica Mateica🙂. Va multumesc tuturor pentru participare!

 4. Pare pe gustul meu cartea! O sa trec pe la librarie sa o caut zilele viitoare.

 5. Romina Talpos said,

  Mi se pare foarte interesanta cartea si subiectul ei. Am sa o trec pe lista ☺️

 6. Interesant… 🤔

 7. Beauty With Camy said,

  Chiar imi doresc si eu sa o citesc, m-ai facut curioasă!

 8. Butuc said,

  Pentru ca as putea invata din ea, sau as putea sa o recomand 😆

 9. Pare interesantă cartea, o voi căuta și eu! Din păcate, mulți bărbați suferă de acest sindrom, mi-ar plăcea să găsesc niște răspunsuri legate de alegerile pe care, uneori, bărbații le fac.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: