octombrie 28, 2018

Aventura vietii mele

Posted in Neincluse într-o categorie la 1:13 pm de adria74

Proba a zecea a concursului SuperBlog 2018 ne provoaca la aventura impreuna cu Extreme Travel and Adventure din Brasov. Ei ofera turism de aventura si excursii personalizate. Unde as vrea sa pornesc in aventura vietii mele? Intr-un circuit America de Sud. Pana acum eu nu am fost decat in Europa, pana in cartierele europene ale Istanbulului din extremul sud-est, scaldate de apele Marii Marmara. Sa ajung in Peru este unul din visele mele. As avea posibilitatea sa explorez civilizatiile legendare si misterioase inca, maya si azteca, cele mai mari civilizatii mesoamericane.

Quetchua_big-768x480

Imperiul Inca a fost cel mai mare imperiu din America precolumbiana. S-a ridicat pe inaltimile din Peru in jurul anului 1200, in zona Cuzco. Intotdeauna, inainte de a pleca intr-o astfel de aventura, imi place sa fiu documentata.

„Ceva ascuns. Du-te si gaseste-l. Du-te si uita-te dupa piscuri. Ceva pierdut in spatele piscurilor. Pierdut si care te asteapta. Du-te!” (Rudyard Kipling, The Explorer, 1898)

Peru_lame

Citesc despre civilizatie si religia sa politeista. Iata-l pe Viracocha, cel mai vechi si cel mai mare dintre zeii incasi. El are puteri demiurgice. Unul din marile mistere ale vechilor culturi americane. Numit Kukulkan de maiasi, Quetzalcoatl de azteci, Viracocha de catre incasi, Gucumatz in America centrala, Votan in Palenque-cetatea marilor ape- si Zamna in Izamal. Religiile pre-incase erau centrate in Tiahuanaco, unde gasim prima mentiune despre un cult al unui zeu al cerului si al tunetului. Legenda spune ca Viracocha a aparut din apele lacului Titicaca in vremuri intunecate pentru a aduce lumina.

viracocha

Tiwanaku ( Tiahuanaco in spaniola)-cetatea soarelui- este situat in Bolivia de Vest. Citesc despre arta si arhitectura sa. Poarta soarelui este un monument valoros in istoria artei. Se afla la 3825 m deasupra nivelului marii in La Paz, aproape de lacul Titicaca.

Aventura Extreme Travel ne propune un circuit Chile-Bolivia-Peru, 18 zile, cu incepere din Bucuresti. Aterizare in Santiago de Chile si vizita centrului capitalei chiliene. Apoi desertul Atacama, cel mai arid desert din lume, unde gasim o suita de observatoare astronomice. Vom trece apoi Anzii pana in Bolivia. Urmeaza Peru. Una din nopti o vom petrece chiar la Cuzco, capitala vechiului imperiu incas. Dimineata vom intra in valea sacra a incasilor. Vom vizita si capitala peruana Lima, orasul regilor.

In drum vom vizita o multime de obiective interesante: pitorescul orasel San Pedro de Atacama, Laguna Verde, gheizerele Sol de Mañana, Laguna Colorada -unde vom vedea mii de pasari flamingo-, Laguna Honda, platourile de sare de la Salar, insula Incahausi, orasul colonial Sucre, lacul Titicaca, Qenqo, Pucapucara, Ollantaytambo (2750 m), minele de sare de la Maras (3000 m), Moray.

Valle Sagrado de los Incas sau valea Urubamba este o vale in Anzi in Peru. Este o destinatie turisitica majora. Obiectivul care ma atrage si pe mine cel mai mult. Pamanturi agricole bogate, terase. E un loc unde ne putem aclimatiza cu altitudinea de la Cuzco. Piata Pisac e locul perfect pentru o sesiune de shopping. Poate vom avea timp sa vizitam si muzeul ciocolatei in Ollantaytambo, in Plaza de las Ruinas. Putem face rafting sau mountain bike. Voi incerca si Inca Kola. Vom vizita si o cooperativa de tesut. Si poate ne vom caza in Sky Lodge, cel mai cool hotel din lume, cabine de sticla ce atarna de stanci.

Nu trebuie sa ne uitam bocancii de trekking si sacii de dormit.

Imi place sa campez sub cerul liber. Eu sunt o impatimita a lecturii si documentarii. Am expus pe scurt cum vad desfasurarea acestei aventuri. Insa voi mai avea timp sa ma documentez pana in 3 octombrie, anul viitor, cand va incepe circuitul. Istorie si civilizatie.

32750185314_8333d91455_o

 

Un comentariu »

  1. […] Aventura vietii mele […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: