noiembrie 4, 2018

Un certificat energetic pentru casuta mea

Posted in Neincluse într-o categorie la 5:43 pm de adria74

O povestioara ruseasca de Alexander Nikolaevich Afanasyev spune ca Boul se plimba prin padure si intalneste Berbecul , Porcul, Gasca si Cocosul. Ii intreaba „Incotro?” si toti ii raspund „Sa caut vara in timpul iernii.” Atunci pleaca impreuna si incep sa vorbeasca : „Ce sa facem, frati si camarazi, timpul rece se apropie; de unde vom avea caldura?”.

russia-ic.com

Boul spuse: „O sa construim o izba; si nu vom ingheta iarna”.

Berbecul: „Suba mea e foarte calduroasa; am sa petrec iarna asa”

Porcul:” Nici mie nu imi pasa de inghet; am sa scormonesc in pamant si ma voi descurca fara nicio izba”

Gasca:”O sa stau in mijlocul acestui molid, ma asez pe o aripa si ma invelesc cu cealalta si frigul nu ma va atinge”

Cocosul:”Si eu la fel”

Atunci Boul vazu ca nu poate sa faca nimic bun; fiecare face ce ii place. „Bine”, spuse „cum doriti. Eu o sa construiesc o izba”. a construit-o si a trait in ea. Apoi veni frigul si pamantul incepu sa simta inghetul. Din nou venira pe rand sa ceara voie sa intre. La inceput Boul nu ii lasa, dar incepura cu amenintarile:

Berbecul:”Voi alerga si iti voi darama grinzile si iti va fi mult mai frig”

Porcul:”Am sa sap si sa iti sfredelesc toti stalpii si iti va fi mult mai frig”

Gasca:”Am sa iti smulg toti muschii de pe pereti!”

Cocosul:”O sa sar in pod si am sa imprastii tot pamantul de pe acoperis”

Asa ca Boul nu avu ce face si ii lasa inauntru. Cocosul incepu sa cante cantece vesele. Il auzi Vulpea, care se gandi ca ar vrea sa faca o asemenea cunostinta, dar nu stia cum, asa ca se duse la Urs si la Lup si le spuse ca a gasit de mancare pentru fiecare: „Un Bou pentru dumneata , domnule Urs, un Berbec pentru tine, domnule Lup si un Cocos pentru mine”. Asa ca se intelesera si plecara. Cand au ajuns acolo nu stiura care sa intre primul in micuta izba si se invoira sa intre Vulpea. Toate animalele din izba tabarara pe ea si o ranira, iar Cocosul canta „Intrati, intrati!”. La fel facura si cu Lupul, si cu Ursul, care fugi si nu se mai uita inapoi.

Aceasta este povestea. La articolul cerut de Enermed Impex SRL pentru proba a 13-a a concursului SuperBlog 2018. Ei bine, si voi aveti nevoie de un certificat energetic , iar daca va reabilitati casa aveti nevoie de audit energetic , notiuni diferite; un certificat energetic contine profilul energetic al cladirii in stadiul in care se afla, in timp ce auditul energetic propune solutii pentru imbunatatirea performantelor energetice. Doriti un confort sporit? Reabilitati-va cladirea. Obtineti astfel economii la energie si incadrarea intr-o clasa energetica superioara. Solutiile le veti avea intr-un raport de audit. Altceva este termoviziunea cladirilor.

logo_Avizez-300x251

Cu ajutorul certificatului energetic,veti obtine date importante privind consumul energetic anual al locuintei, pentru: incalzire, apa calda menajera, iluminat, ventilare si climatizare. Sponsorul probei se remarca prin profesionalism, rapiditate, experienta, calitate.

Pentru  certificatul de urbanism al cladirii veti avea nevoie si de un studiu privind utilizarea surselor alternative de energie si de coeficientul global de izolare termica G.

Va doresc o iarna placuta cu povesti la gura sobei, intr-o casa eficienta energetic cu costuri reduse de intretinere.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: