noiembrie 13, 2018

Visul american

Posted in Neincluse într-o categorie la 12:05 pm de adria74

Pentru aceasta proba a concursului SuperBlog 2018 am ales sa descriu cum imi imaginez ca ar fi decurs experienta mea Work and Travel vacante speciale cu CND Turism in America.

Nu mai sunt studenta, am terminat in 1998 si am mai studiat la distanta, asa ca am un regret in legatura cu aceasta oportunitate. Programul este destinat studentilor la zi, chiar in ultimul an.

Avantajele sunt nenumarate. Vei avea experienta unei alte culturi, iti imbunatatesti engleza, vizitezi Statele Unite, interactionezi cu tineri din alte culturi, inveti felul in care americanii fac afaceri, castigi experienta, castigi bani, te specializezi.

Programul este de schimb cultural international al Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii.

Cat de mult mi-ar fi placut sa merg acolo sa lucrez si sa calatoresc!

Perioada este de patru luni.

Studentii eligibili sunt selectionati de CND Management Solutions, societate cu o experienta de 8 ani in conducerea unei agentii Work and Travel. Angajatorul este o companie din SUA care ofera locuri de munca pentru studentii internationali.De finantarea programului se ocupa BRD prin Creditul Work and Travel. Sponsorul partener se ocupa de eliberarea permisului de munca DS, iar pregatirea studentului pentru SUA este asigurata de CND Turism Vacante Speciale.

O vara in Statele Unite! Ce vis frumos!

Ar trebui sa sun sau sa ma duc la agentie sa ma inscriu in program, sa particip la târguri de joburi, sa obtin viza pentru SUA. Am nevoie de carnetul de student, cartea de identitate. Trebuie sa cunosc engleza la nicel conversational-asta am invatat-, sa fiu flexibila când imi aleg jobul, sa imi respect contractul desigur si sa imi definitivez studiile.

Work and Travel Vacante Speciale imi va povesti experienta legata de SUA, imi va prezenta oferte de job, ceea ce este important-va face si cursuri gratuite de limba engleza, organizeaza interviul cu angajatorul, programeaza interviul pentru viza si se ocupa de biletele de avion.

Joburile sunt diverse : lucrator in restaurant, server, housekeeper, busser, hostess, park attendant, casier, bucatar, room attendant, retail store worker, front desk, lifeguard, fotograf- da, cred ca asta mi-as alege!-, spalator de vase, lucrator la McDonalds- si asta e interesant.

Am gasit un job ca fotograf la Apex Waterpark Florida in orasul Destin cu salariu de 10$ pe ora. Este un salariu foarte bun. Nu am experienta ca fotograf, insa ar fi momentul sa o castig. Imi place aceasta meserie. Am facut un curs de poetica fotografica.

Imi voi gasi singura cazarea sau voi fi ajutata.

Nu mi-am ales un job intezis in US. Exista si asa ceva.

Am sa imi fac un credit specializat la BRD pe care il voi rambursa la intoarcere.

Deabia astept sa vizitez parcuri nationale: Yosemite, Mesa Verde, Great Smoky Mountains, Denali. Binecunoscutul Yosemite a fost inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO. Dar iata ca si Mesa Verde.

Ah, pot sa calatoresc si in afara SUA. Unde? In Bahamas, insulele Cayman, Hawaii, Caraibe si chiar Cuba.

De ce sa nu imi petrec vacanta de vara in „land of flowers” , asa cum este numita Florida in spaniola?! Este cel mai sudic stat. In vest este golful Mexic, nord-vest: Alabama, nord: Georgia, est: Oceanul Atlantic.

Am sa vizitez Jaksonville, Miami si Tallahassee.

Florida a atras si mari scriitori ca Ernest Hemingway si Tennessee Williams ( am sa ii vizitez muzeul).

„Nu vreau realism, vreau magie!” (Tennessee Willaims)

Un comentariu »


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: