martie 10, 2019

Viitorul este electric

Posted in Neincluse într-o categorie la 12:16 pm de adria74

Buna ziua la a doua proba a Spring SuperBlog 2019. Astazi avem o tema grea, despre e-mobility. Sponsorul Auto Schunn ne provoaca sa fim vizionari.

Sa vorbim putin despre ce inseamna e-mobility. Electro-mobility este un termen general pentru dezvoltarea vehiculelor electrice, care nu mai folosesc combustibili fosili si nu mai au emisii de carbon. Este vorba despre vehicule prietenoase cu mediul. Este o industrie la inceput de drum. Insa este dezvoltata in China, Europa si Statele Unite.

Termenul include vehicule electrice, hibride si cele cu combustibil hidrogen.

Scutere, hover boards, electrical steps, Segways, e-bikes – acestea fiind LEVs, Light Electrical Vehicles- pana la masini si chiar autobuze electrice. Acestea vor fi curate si eficiente, usoare, ieftine.

Totul se va integra intr-un plan de mobilitate urbana durabila in viitoarele smart cities, orase inteligente. Viitorul suna bine pentru marile aglomerari urbane. Vi-l imaginati? Nu suntem Nostradamus sau Jules Verne, insa recunoasteti ca ati auzit de aceste vehicule electrice . Poate ati vazut statii de incarcare. Imaginati-va toate aceste vehicule mentionate. Fata orasului sau chiar a satului se va schimba dramatic.

Sa vorbim despre vanzari auto de la sponsorul nostru. Industria fiind la inceput, vanzarile nu sunt foarte mari, costurile sunt inca ridicate, piperate, insa se spera intr-o ameliorare pe viitor. Un lucru este cert. Viitorul apartine autovehiculelor electrice.

Mercedes Benz participa la aceasta revolutie. Tintesc la crearea unei balante intre om si tehnologie, cu sloganul ” Human first”.

In vara acestui an va fi lansat si in Romania Mercedes Benz EQC .

Mercedes-Benz-EQC-Auto-Schunn-1024x433

Conceptul EQ -mobilitate electrica inteligenta- este precursorul noii linii de la Mercedes.

Ce sa spun despre smart vision EQ fortwo ? In viitor va veti putea relaxa in interiorul vehiculului fara volan si pedale. Controlati cu ajutorul mobilului sau prin mesaje vocale.

Vor fi statii de alimentare cu curent continuu sau alternativ, la magazine (shop&charge)- Mega Image a dat startul- sau chiar acasa sau in firma (Wallbox). Pe viitor se va tinde catre statii de incarcare wireless.

Smartphone-ul isi va gasi noi aplicatii : verifica nivelul de incarcare, climatizare, gaseste o statie de incarcare apropiata.

Se va tinde catre furnizarea de electricitate gratuita.

Conlucrarea intre societatea civila, industrie si transport va trebui sa fie foarte buna pentru furnizarea produselor, serviciilor, tehnologiei si inovatiei.

NeMo este Hyper-Network for electroMobility.

Bateriile vor fi reciclate. Ganditi-va ce bine va fi cand se va reduce si poluarea sonora, pe langa emisiile de carbon. Cum se va imbunatati calitatea aerului.

Totul este despre „going green”.

 

 

Un comentariu »

  1. […] Viitorul este electric […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: