aprilie 10, 2021
Sarbatoare in familie
Iata ca cu pasi repezi se apropie Pastele! Prilej pentru mine sa continui concursul Spring SuperBlog 2021 cu o noua tema, care se refera la masa de Paste.
Este un timp al innoirii, al Invierii. Vremea este cum nu se poate mai frumoasa. A dat iarba, au inflorit copacii, florile din gradinita. Natura renaste. Primavara este anotimpul meu preferat! Mieii zburda pe campii, ne pregatim sa ne innoim si noi si sa ne primenim, casa si hainele. Primenirea aceasta este cum nu se poate mai binevenita!
Este un timp al Sarbatorii! Cu mic, cu mare, suntem prinsi in iuresul Sarbatorii si ne vom strange impreuna la masa de Paste. Anul acesta nu vom fi singuri, ci vom avea un invitat supriza, din indepartata Anglie, chiar pe Jamie Oliver, renumitul bucatar. Mie mi-e tare drag, e de varsta mea, il urmaresc, i-am luat cartile de bucate, imi place stilul de viata sanatos pe care il promoveaza. Mi-au placut carnetelele lui de notite, gradinile pe care le cultiva, mi-a placut interactiunea lui cu scolile. L-am vazut cand se plimba prin Italia si m-am gandit sa-i fac o surpriza, caci la noi nu a ajuns si sa-l avem ca oaspete de seama la masa de Paste. Mi-a raspuns afirmativ, il astept cu toata familia, cu copii, pentru a petrece cateva zile impreuna in cel mai frumos mod posibil.
Vom vizita tara, vom merge la biserica in noaptea de Inviere, iar de Paste vom lua masa impreuna la mine.
Cam stiu meniul, dar caut retete traditionale de Paste. Vreau sa il incant. Sa ne descopere bucataria. Sa il ospatam cu bucate imparatesti, conform praznicului pe care il vom serba impreuna.
Sunt sigura ca ii va placea tara noastra preafrumoasa si ca se va bucura sa fie in mijlocul sarbatorii de Paste intr-o familie romaneasca. Am ce sa ii ofer! El calatoreste foarte mult si cred ca vizitarea plaiurilor noastre si integrarea in spiritul sarbatorii ii vor face placere.
Cumparaturile sunt aproape gata deja pentru ca imi place sa ma pregatesc din timp! Mai am de facut cumparaturi din Franke magazin online. Ei au colectiile noi Mythos, Smart si Maris, de unde ma voi inspira.
Noul model FRANKE MARIS FMA 86 H WHITE este un cuptor pentru iubitorii de culoare. In plus, capacitatea mare a cuvei (71 litri), designul modern si similar plitelor colectiei MARIS il recomanda in completarea celorlalte electrocasnice din bucataria ta datorita designului elegant si actual.

Noile cuptoare MARIS FRANKE beneficiaza de un sistem de curatare inclus (abur in acest caz), de inchidere si deschidere amortizata a usii, dar si de un program special de coacere a painii.
Sa va descriu meniul la care m-am gandit, pentru care voi avea nevoie si de un cuptor bun. Vom avea antreuri: branza, cascaval, salam, jambon, salata boeuf, oua rosii, si verdeturi ( ridichii, rosii, castraveti, ardei, ceapa). Apoi friptura de miel si drob de miel. Si vom incheia cu dulciurile: cozonaci proaspeti de casa, prajituri si tort Krantz. Ce ziceti? E posibil sa il cuceresc cu acest meniu?
Pregatesc masa ca pentru noi, cu un plus de atentie, pentru ca il voi avea invitat pe Jamie Oliver in persoana. Si el pregateste meniuri de sarbatoare. Defapt, el face din fecare ocazie una festiva. Fiecare masa pregatita de el este un regal culinar!
In continuare, va voi impartasi reteta mea de drob de miel, pentru care am nevoie de cuptor Franke. Am ales un produs care face mancarea mai buna, gatitul mai simplu si curatenia mai usoara.
Reteta pe care o folosesc este veche. Se calesc inabusit partile albe ale cepei si usturoiului, fara sare. Se pun inima, plamanii si splina si se calesc 6 minute. Apoi se pun rinichii si ficatul. In final, se pun cozile verzi de ceapa si usturoi si se mai calesc 1 minut. Se pun sare si piper negru proaspat macinat. Se dau organele prin masina de tocat, se adauga 3 oua crude , sare, piper si multa verdeata, marar si patrunjel. Se amesteca bine. Acum urmeaza asezarea in forma. Se scurge prapurele de apa si se tapeteaza o forma, asa incat sa se reverse si pe marginile ei. Se pune jumatate de compozitie, apoi 4 oua fierte pe lung, se completeaza cu restul de compozitie si se acopera cu marginile prapurelui. Se preincinge cuptorul la 180 grade si se da drobul la cuptor 45 de minute pana ce se rumeneste frumos. Apoi se lasa la racit 3-4 ore. Il tin la frigider peste noapte, pentru a se putea felia usor.
Aceasta este reteta straveche.
Eu am grija si la decoratiuni. Am luat decoratiuni specifice de Paste, care inveselesc atmosfera. Fata de masa cu iepurasi, decoratiuni cu puisori si oua, iarba artizanala. Am si servetele cu motive specifice.
Masa de Paste e intotdeauna prilej de mare sarbatoare. Ne adunam in jurul mesei toata familia , iar de data aceasta vom avea si un oaspete de seama, pe care sper sa nu il dezamagesc 🙂 .
Sursa foto: http://www.frankemagazinonline.ro
Proba 16. Ghici cine vine la… prânzul de Paști?! said,
aprilie 19, 2021 la 11:34 am
[…] Sarbatoare in familie […]