aprilie 6, 2021

La malul Marii Negre

Posted in Neincluse într-o categorie la 3:52 pm de adria74

Impreuna cu Spring SuperBlog 2021 pornesc astazi intr-o calatorie planuita, deocamdata virtuala, pe litoralul romanesc. Ce poate fi mai frumos?!

Trebuie sa marturisesc ca nu am mai fost la mare de 15 ani si mi-e tare dor de ea. Mi-e dor de nisipul fin fierbinte, de apa turcoaz si de valurile inspumate, de faleza, de soarele dogoritor, de briza, de Constanta. Am amintiri dragi, mergeam in fiecare an pana de ….curand 🙂 . Iubesc litoralul nostru. E o mandrie nationala, dar nu degeaba este vizitat de straini. Mergeam la Mamaia, Neptun, Eforie Nord, Vama Veche. Lucrurile s-au mai schimbat intre timp.

Pentru anul acesta am ales sa apelez la o agentie care ma poate ajuta in planificarea vacantei. Este o agentie specializata. Imi doresc o vacanta in siguranta. Da, o sa vorbim si despre aceasta. Este pandemie, eu sunt vaccinata, dar exista restrictii si e putin periculos daca nu iti faci o asigurare storno.

Agentia Litoralul Romanesc.ro, detinuta de compania Creative Eye S.R.L. , este cea mai mare agentie specializata in turismul de litoral si tocmai de aceea, peste 150000 de turisti au ales serviciile lor in sezonul estival 2020. Agentia Litoralul Romanesc.ro este agentie Organizatoare licentiata inca din anul 2005, detine licenta de turism nr. 3590 eliberata de Ministerul Turismului. Agentia Litoralul Romanesc.ro este membru al ANAT ( Asociatia Nationala a Agentiiilor de Turism) si are contracte directe cu majoritatea hotelurilor de pe litoralul romanesc precum si contracte de colaborare cu alti touroperatori.

Site-ul litoralulromanesc.ro este cel mai mare site specializat pe turismul de litoral, cu oferte de cazare pe intreg Litoralul Romanesc. In site-ul de turism pe litoral LitoralulRomanesc.ro gasiti oferte de cazare la peste 1000 hoteluri vile si pensiuni in Mamaia, Mamaia Sat, Eforie Nord, Eforie Sud, Costinesti, Neptun, Olimp, Jupiter, Venus, Saturn, Mangalia, Constanta, Vama Veche, 2 Mai, Sinoe precum si la hoteluri de pe litoral Bulgaria, Spania, Grecia sau Turcia.

Ma tenteaza si o vacanta afara litoral 2021, am oferte atractive, dar am sa aleg si anul acesta litoralul romanesc! Imi este prea drag. Sunt locuri prea de suflet. Nu voi rata anul acesta escapada, cu toate ca este pandemie. Imi iau masuri de protectie, evit aglomeratiile, port masca, folosesc din plin dezinfectantul, ma spal pe maini, beau din ambalaje de unica folosinta, nu ies seara tarziu. E putin mai greu. Pacat ca ne afecteaza. Sper sa se termine curand odata cu inceputul vaccinarii.

Abia astept. Am toate pregatite. Sunt emotionata. Bagajele mi le voi face rapid cu haine, costum de baie, efecte personale, carti, harti, ceva de scris, caci imi place sa documentez. Am de toate. Toate sunt cumparate. Sunt gata de drum!

Apelez la agentia aceasta pentru ca sunt asigurata si sunt convinsa ca au cele mai bune oferte. Organizeaza si concursuri si poate voi fi fericita castigatoare a unui sejur la mare.

Imi fac rezervarea din timp pentru a plati mai putin, desi ma incanta si perspectiva unei hotarari last-minute. Dar acum am timp. Nu va plac si iesirile neplanificate? Surprizele! Ies foarte bine! Imi amintesc ca practicam asa ceva si emotiile au fost intense, insa totul s-a rezolvat cum nu se poate mai bine.

Nu m-am hotarat asupra statiunii pe care o voi vizita anul acesta. Ar putea fi Mamaia, unde mergeam in copilarie, Eforie Nord-in adolescenta, Neptun-in studentie 🙂 . Daca ati stii cate amintiri dragi ma leaga de aceste locuri!

Stiu ca statiunea Mamaia este foarte bine cotata acum, asa incat ma reintorc la locurile dragi din copilarie. Am sa aleg un hotel bun de 4 stele cu varianta all-inclusive. Am toate facilitatile, acces la piscina, internet wireless indispensabil, parcare, lift, balcon, aer conditionat, TV, acces rapid la plaja 🙂 . Deja simt cum plutesc! 🙂 Este cea mai buna varianta, am totul asigurat. Pot plati cu vouchere de vacanta si cu asigurarea storno am parte si de anularea gratuita a rezervarii in caz de – Doamne fereste!- forta majora. Nu ma las afectata prea mult de pandemie, aceasta umbreste bucuria sejurului. Si cat l-am asteptat!

Nici nu vreau sa ma gandesc! Va fi normal, cum nu se poate mai bine, cu cateva masuri de precautie. Treziri mai tarzii, dar poate prindem si rasaritul o data 🙂 . Imi place si sa-l imortalizez, sa-l fotografiez si este un moment unic cu soarele care se iveste din mare la orizont ca un disc rosu. Valurile au un sunet molcom. Ce stare de gratie!

Mese delicioase, servite la restaurant, adica rasfat 🙂 . Voi face plaja si baie, dar eu sunt mai activa , imi place sa vizitez. Asa ca nu vom sta locului. Ne vom plimba. Pe site am remarcat ca au trecute si obiectivele turistice de pe litoral, multe dintre ele nestiute. Voi vizita muzee, biserici, moschei, insula Ovidiu, microrezervatia naturala Constanta, cetati, porturi turistice, Pestera Sf.Andrei cel putin! Vom fi arsi de soare si batuti de vant, bine hidratati, mereu in miscare, dar voi profita sa stau la plaja ca sa ma bronzez si sa ma scald in apa marii. La plaja incerc sa citesc. Sunt o cititoare avida.

Asadar, cu agentia LitoralulRomanesc.ro am sejurul asigurat, primii pasi in organizarea concediului sunt facuti, reprezinta o parte importanta. Voi profita la maxim de soare si de apa! Asta urmaresc de fiecare data! 🙂 Niciun minutel irosit! Si sunt sigura ca voi veni cu sufletul plin de bucurie si de amintiri frumoase.

Marea ma cheama la ea!

Voi visa acompaniata de sunetul blajin al valurilor si de poezia celui exilat la Tomis, Ovidiu :

,,In stihuri muscatoare eu n-am hulit pe nimeni,Pe nimenea in versuri eu nu l-am vinuit.Fugit-am totdeauna de glumele amare:O vorba-nveninata in scrisu-mi nu gasesti!”

Lasă un comentariu