martie 9, 2011

Concurs 1001 arte şi Vellant: Revolutionary Road

Posted in Evenimente tagged , , , , , , , , , , la 3:42 pm de adria74

Se ia o bucată de coală albă, aştepţi să îţi vină inspiraţia, dacă nu este prea pretenţios spus, pentru că acum nu ştii cum va arăta postarea pentru(despre) concursul 1001 arte şi Vellant: Revolutionary Road . Ai câteva idei trecute pe post-it. Ştii că azi(miercuri, 9 martie 2011) este ultima zi, de fapt mai sunt câteva ore. 8. Vor fi şi mai puţine când vei fi publicat pe blog postarea. Ştii că este un film care ţi-a plăcut, de fapt ultimul film bun pe care l-ai văzut la cinematograful din oraşul tău în ultimii 2(DOI!!!) ani!!! Îţi aminteşti că te-ai dus o dată, şi se reprogramase un alt spectacol. A doua oară, ai fost singură, dar te-au lăsat să intri totuşi în sală pentru că te mai duseseşi o dată. Privind în urmă, ţi se pare un miracol, o minune că au fost aduse cele două filme cu Kate Winslet(2008) nominalizate la Oscarul din 2009 (Nonconformiştii şi Cititorul). Îţi aminteşti că doreai să le vezi după micile „teasers” şi recenzii pe care le citiseşi. Iată o situaţie în care eşti fericit că Internetul(YouTube) există: e plăcut să revezi trailer-ul , ☺ , „Revolutionary Road, Leonardo DiCaprio and Kate Winslet together again!”, ☺, nu i-ai văzut în Titanic, dar povestea asta te atrage. Sunt tineri, frumoşi (în sensul larg), poate nu te aştepţi (☺, da, eşti ca majoritatea lumii) ca fericirea lor să se clatine, că rutina va distruge totul. Ca actori, sunt foarte credibili, convingători. Te fac să participi la drama lor fără să te supra-agreseze sau să te facă să te supra-revolţi, să judeci, să condami. Te întâlneşti cu durerea, cu suferinţa. O duci cu tine? E doar un film? E o emoţie reală, o…”felie de viaţă”. Povestea, mai detaliată, o poţi găsi aici (Roger Ebert movie reviews).

Cartea?Trebuie să fie interesantă. Afli că a fost bine primită de critici şi apreciată de mari personalităţi literare. Vrei să vezi de la ce a pornit filmul, cum arată “pe hârtie”…Poate mai vorbim…după.

Observaţie: vi se pare patetică situaţia sălilor de cinematograf , de altfel foarte decente, a filmelor bune cu spectatori unici? Nu ştiu, poate găsiţi un alt cuvânt (o altă perspectivă).

Ca să mai înviorăm puţin atmosfera, să spunem de cel mai mare concurs de literatură (critică, blog, aprecieri) al primăverii. Premiu:o bibliotecă Vellant. ☺E o provocare, eşti sau nu un „viteaz din online”? ☺

http://vellant.ro/News/NewsView.aspx?newsid=33 

Timp până în 15 aprilie să te decizi☺

Zic să postez totuşi, poate aveţi răspunsurile pregătite şi sunteţi “pe fază” pentru concursul care se încheie azi ☺. Mai sunt 6 ore.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: