octombrie 23, 2018

Infrumusetarea obiectelor

Posted in Neincluse într-o categorie la 11:51 am de adria74

il_340x270.1643766957_g0ff

Gravura este o arta vizuala in vederea imprimarii unui obiect artistic cu figuri sau motive decorative. Avem negativul-cliseul- si pozitivul-imaginea imprimata. Tehnicile de gravura se impart in : acvaforte si acvantina, tipar inalt ( xilogravura, linogravura), procese chimice( serigrafie, fotogravura, litografie), stencil si tehnici ce nu permit tirajul ( monotipie, monoprint, pirogravura si gravura laser).

Ati auzit cu siguranta de Albrecht Durer, Rembrandt sau Gustave Dore, iar la noi – de Theodor Aman. Ei au ridicat gravura la rangul de arta.

web_BML_02EST01000A16DUR000691D5681A16D282

Colop Romania este cea mai mare firma de distributie in domeniul stampilelor in Romania. Ei au introdus pe piata o gama diversificata de stampile si solutii de marcare individuala, venind in sprijinul nevoilor clientilor. Astfel ofera si cele mai noi tehnologii de productie prin gravura laser, o procedura speciala de inscriptionare a obiectelor. Functioneaza ca o imprimanta cu jet de cerneala, jetul de cerneala fiind inlocuit cu un fascicul de lumina trimis pe material. Modelul decoratiei este realizat de un software specializat instalat pe computer. Inscriptionarea laser ofera durabilitate, rapiditate si acuratete. Calitatea este de neegalat.

bcl-0503mu-1

Nu produce reziduuri si noxe.

In ultima vreme se constata o dorinta a clientilor de a oferi cadouri personalizate, acestea realizandu-se prin gravura. Tehnologia actuala ne perimte sa gravam cu laser pe aproape orice tip de material.

Mi-am ales urmatorul model de gravator: BCL-0503MU de la Bodor , un gravator de dimensiuni mici, potrivit pentru un atelier de personalizari. Nu va tenteaza? Gravatoarele Bodor pot fi folosite pe diverse materiale:hartie,  piele, materiale plastice, textile, piatra, granit, marmura, lemn, metal, inox, sticla, pentru stampile, carti de vizita. Folosind gravatoarele Bodor se pot obtine taieturi extrem de complicate pe piele.

Eu le-as folosi pentru a oferi cadouri cu o nota de unicitate prietenilor: semne de carte, brelocuri, cutii, jucarii, genti, bijuterii ( bratari, pandantive, charm pentru geanta), pixuri, creioane, tricouri, agende, umerase. Toate cu un aspect ” retro”, ” eco” si luxos . Deasemenea le-as folosi pentru a realiza icoane pe lemn. Cu gravura foto sau text.

Garantia gravatoarelor Bodor este de 3 ani. Un training obligatoriu se face la achizitie, ceea ce este foarte benefic. Am si suport in garantie si postgarantie.

Ganditi-va si cum voi crea martisoare si bijuterii chic, unicat. Sunteti creativi si dati dovada de fantezie? Luati in considerare si faptul ca culoarea anului 2018 este ultra-violetul.

Blog_Cover_Photo_c9326fe0-ca01-47ff-b12c-d83f71a53332_2048x2048

Gravura este un fel de desen imprimat cu o acuratete de 0.1 mm la o adancime mica. Iata finetea detaliilor.

gravure-laser

Conferiti si dumneavoastra o dimensiune eminamente artistica tuturor cadourilor pe care le veti face prietenilor dumneavoastra. Acestia vor fi incantati cu siguranta si va vor multumi.

Am scris acest articol pentru proba a 8-a a concursului SuperBlog 2018.

Inspirati-va de la marii artisti si creati cadourile dumneavoastra unicat, personalizate. Fiti imaginativi. Creati handmade si vintage. Va puteti ajuta prietenii si cu invitatii de nunta sau botez. Creati monograme cat mai frumoase.

 

All-Monograms-e1480370409987

 

 

Spor la aceste activitati creative si artistice.

Lasă un comentariu