noiembrie 18, 2018

Revelion in Malaezia si Singapore

Posted in Neincluse într-o categorie la 3:50 pm de adria74

In proba de azi a concursului SuperBlog 2018 vom porni intr-o aventura insorita de Anul Nou in Malaezia si Singapore cu Christian Tour. Ofertele de Revelion Christian Tour sunt deosebit de variate, in tara si peste hotare. Avem oferte speciale Revelion, de la Iasi si Cluj Napoca pana la Toscana si Sicilia, Antalya si Dubai.

Daca ar fi sa aleg un revelion la soare as pleca in Malaezia si Singapore pentru ca am prieteni acolo si sunt niste destinatii pe care doresc sa le vizitez, sa le cunosc. Sunt destinatii exotice. Haideti sa le cunoastem impreuna.

Unele din ofertele speciale de Revelion sunt deja sold out asa ca am noroc sa imi planific vacanta dorita.

Pentru un Revelion in Malaezia si Singapore voi pleca pe 27 decembrie si ma intorc pe 5 ianuarie 2019. Curand. Incepe febra pregatirilor. Voi pleca cu o prietena sa descoperim locuri incarcate de istorie.

Vom ajunge in 28 decembrie in Kuala Lumpur, capitala Malaeziei. Inseamna „capitala noroioasa” in malaeza, pentru ca se afla la confluenta raurilor Klang si Gombak. Vom merge deci in inima statului Selangor. Orasul este marginit de munti, mai putin in est. Vom vizita cladiri coloniale din timpul dominatiei engleze si moderne. Nu as vrea sa ratez turnurile gemene Petronas, menara Kuala Lumpur, moscheea nationala a Malaeziei, templele Thean Hou si Sri Mahamariaman, Rezervatia Forestiera Bukit Nanas sau, mai ales, Muzeul de arte islamice al Malaeziei. Expozitia curenta este despre artele terapeutice in manuscrise medicale islamice. Foarte interesant mai ales pentru noi, care suntem medici si iubitoare de cultura.

Cazarea o avem asigurata la un hotel de lux din Kuala Lumpur. Pranzul il vom lua la inaltime in turnul de comunicatii KL, la restaurantul Round Atmosphere 360. Avem rezervare.

Seara vom vizita pesterile Batu. Sungai Batu este raul de piatra.

In 30 decembrie suntem la Malacca, cel mai romantic oras al Malaeziei. Face parte din patrimoniul mondial UNESCO.

In ajunul Anului Nou vom ajunge in Singapore, cea mai mica tara din Asia de Sud-Est. Acolo vom celebra trecerea in noul an, la un hotel de 4 stele. Nu trebuie sa imi lipseasca din bagaj tinuta festiva.

Ce imi doresc pentru 2019? Sanatate, un strop de noroc si fericire.

Singapore este un oras modern. Acesta este „orasul leilor”. Are multe cartiere etnice precum Little India sau Chinatown. Deabia astept sa le vizitam. Si sa mergem sa vedem templul Sri Mariamman, moscheea Masiid Jamae și biserica sf.Grigorie Luminatorul. Vom vedea si Esplanada Theaters on the Bay, constructie postmodernista , cu rol de sala de spectacole, pe malul raului Singapore. Si Gradina botanica a orasului.

Nu voi pleca fara aparatul meu de fotografiat. Sunt o impatimita. Imi place sa am amintiri, inclusiv din cele surprinse pe pelicula.

In limba Malay ajunul anului nou se numeste Malam Tahun Baru, iar Anul Nou: Hari Tahun Baru.

Sa ma refer acum la meniu. M-am documentat putin si am ales niste feluri de mancare precum Pan-seared Lemon sole, grilled Veal Tenderloin, Pan-fried Foie Gras, herb-roasted Pig on a spit, Handmade Tagliolini with Sea Urchin and Amalfi Lemon, Chocolate Sphere with Hazelnut Ganache and Frozen Mango, Roast Beef Sirloin with pepper sauce, Braised Lamb Shanks with Gremolata, Singapore Chilli Crab si Pork Saddle Stuffed with Prunes and Pancetta.

Sper ca barul va include prosecco, vin alb si rosu, cocktailuri si racoritoare.

Sper, de asemenea ca vom avea o petrecere pe plaja. Am sa imi iau haine lejere.

Si nu as vrea sa ratez Prudential Marina Bay Carnival.

Selamat Tahun Baru!

singapore.jpg

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: