martie 31, 2019

O dieta sanatoasa

Posted in Neincluse într-o categorie la 2:35 pm de adria74

Intoxicarea noastra incepe din copilaria timpurie si continua toata viata. Trebuie sa ne asiguram ca ficatul, rinichii, colonul functioneaza bine, ca ne alimentam sanatos si facem miscare, pentru a elimina cat mai multe toxine.

Astazi vom vorbi despre diete. Este o noua proba in concursul Spring SuperBlog 2019 , sponsorizata de Smart Diet, serviciu de livrare la domiciliu a unor diete atent concepute de nutritionisti.

smartdiet-1-300x300

Asadar, curele de detoxifiere sunt benefice. Iar daca te confrunti cu kilogramele in plus, vom vorbi in cele ce urmeaza despre regimul adecvat.

Pentru a pierde in greutate, alimentatia este factorul cel mai important. Apoi miscarea fizica, hidratarea si adjuvantii.

Obezitatea este o afectiune cronica a carei prevalenta este in crestere si care determina aparitia riscului pentru diabet zaharat, hipertensiune arteriala, a bolilor de inima, a afectiunilor veziculei biliare ca si a unor forme de cancer. Obezitatea poate determina probleme sociale, economice si psihologice ca rezultat al prejudecatilor si scaderii autorespectului.

Obezitatea definita ca o crestere a tesutului adipos total al organismului este frecvent cunoscuta sub denumirea de exces ponderal.

Obezitatea poate fi privita ca o consecinta a interactiunii dintre factorii de mediu si substratul genetic individual.

Obezitatea rezulta mult mai frecvent din aportul caloric in exces decat din incetinirea metabolismului.

Va trebui sa faceti o vizita la medicul de familie, endocrinolog si nutritionist. Acestia va vor prescrie cel mai adecvat regim. Exista o multitudine de diete, le puteti gasi usor pe Internet, insa eu va recomand vizita la medic.

Eu insami am fost la medic, am facut analize de sange si ecografie.

O sa descriu pentru dumneavoastra cele mai eficiente diete. Sa facem o enumerare a lor.

Dieta japoneza, dieta Volumetrics, dieta Mayo, dieta de balerina, dieta indiana, dieta daneza, dieta Keto, dieta de post.

In diete nu se consuma alcool. Alcoolul mărește acidul uric în organism, iar acest fenomen favorizează retenția de apă.  Astfel este blocat procesul natural de detoxificare a organismului.

Dieta mea recomandata de endocrinolog contine carne slaba, fructe si legume cu continut scazut de zahar, hidratare si ca adjuvant Normoponderolul.

Strugurii, bananele si mango contin mai mult zahar.

Pentru hidratare folositi apa cu lamaie, sucuri de legume, ceaiuri, freshuri. Nu se consuma bauturi carbogazoase.

Alimentele sa fie putin prelucrate termic.

Nu se consuma alimente procesate, conservate, hipercalorice, non-nutritive: grasimi, ulei, paste fainoase, dulciuri rafinate.

In schimb, putem consuma carne de pui si peste.

Cea mai folosita formula pentru a relationa inaltimea cu greutatea este indicele de masa corporala (IMC – raportul din greutate in kilograme si inaltime in metri la patrat). La adulti un IMC intre 25 kg/m2 si 29,9 kg/m2 indica supragreutate, iar un IMC peste 30 kg/m2 obezitate.

In cazuri selectionate se pot folosi medicamente cu actiune centrala (care scad apetitul), periferica (care scad absorbtia grasimilor) sau care cresc consumul energetic al organismului.

Cu pachetele Smart Diet slabesti sanatos. Acestea contin un meniu saptamanal. Sunt gandite de nutritionisti si preparate de bucatari.

Am verificat si eu si dieta se potriveste cu cea recomandata de endocrinolog.

Au si meniuri special concepute pentru vegetarieni.

Contin 3 mese principale si o gustare.

Sunt diversificate, ceea ce este benefic.

Smart-Diet-Experience-2

Nu ne ramane decat sa punem in practica sfaturile medicilor pentru o alimentatie corecta si un stil de viata sanatos.

Succes! Smart-Diet-Experience-7

 

Lasă un comentariu