august 26, 2008

Rugăciune la icoana Maicii Domnului „Grabnic Ascultătoare”

Posted in Rugăciuni şi tâlcuiri la rugăciuni tagged , , , , , , , , , , , la 5:44 pm de adria74

Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluieşte-ne pe noi.

Stăpână Preabinecuvântată, pururea Fecioară, Născătoare de Dumnezeu, Ceea ce ai născut mai presus de cuvânt pe Dumnezeu Cuvântul spre mântuirea noastră şi darul Lui mai presus decât toţi din belşug l-ai primit, Ceea ce eşti o mare de daruri dumnezeieşti şi râu de minuni pururea curgător, revărsând bunătatea ta tuturor celor ce cu credinţă aleargă la tine! Căzând la Icoana ta cea de minuni făcătoare, ne rugăm ţie, întru tot înduratei Maici a Stăpânului Celui iubitor de oameni: revarsă asupra noastră, Stăpână, prea bogate milele tale şi cererile noastre cele aduse ţie, celei Grabnic Ascultătoare, grăbeşte a le împlini, întocmindu-le fiecăruia spre folos, spre mângâiere şi mântuire. Cercetează-ne, Preabună, pe noi, robii tăi, cu darul tău şi dă celor neputincioşi tămăduire şi sănătate desăvârşită, linişte celor înviforaţi, celor robiţi slobozire, şi mângâie pe toţi cei ce pătimesc în felurite chipuri. Izbăveşte, Atotmilostivă Stăpână, toate oraşele şi satele, ţara aceasta (şi Mânăstirea aceasta) de cutremur, de vătămare, de potop, de foc, de sabie şi de alte pedepse vremelnice şi veşnice şi de toţi vrăjmaşii văzuţi şi nevăzuţi, întorcând mânia lui Dumnezeu prin mijlocirea ta cea de Maică. Şi slobozeşte pe robii tăi (N) şi mă slobozeşte pe mine robul tău (N) de toată boala sufletească, de năvălirea patimilor şi de căderea în păcat, ca fără împiedicare întru dreapta credinţă trăind veacul acesta, să ne învrednicim şi în cel viitor de bunătăţile cele veşnice, cu harul şi cu iubirea de oameni a Fiului şi Dumnezeului tău, Căruia se cuvine toată slava, cinstea şi închinăciunea, dimpreună cu Cel fără de început al Său Părinte şi cu Prea Sfântul Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin. 

Acatistul şi Paraclisul Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Grabnic Ascultătoare”, arhim.Ioachim Pârvulescu, editura Mânăstirea Lainici

 

· ACATISTUL MAICII DOMNULUI – GRABNICA AJUTĂTOARE

· Lainici: de trei ori răstignit

·  Jurnal athonit de călătorie (I)

· Gorgoepikoos-Monastery of Docheiariou

· Cele mai frumoase rugăciuni închinate Maicii Domnului

 

*Sărbătorim 100

Vă rog nu uitaţi să participaţi la  mica sărbătorire a acestui blog până duminică, 17-07-2011.Bineînţeles că  m-aş bucura să ia parte cât mai mulţi.

https://adria74.wordpress.com/2011/07/10/100000-and-marchin-on-%e2%9d%8b/

14 comentarii »

  1. NICOLA IULIANA said,

    Sunt nemaipomenite rugaciunile. Te poti ruga si la serviciu, asa cum suntem noi. Deschizi internetul si gasesti foarte multe rugaciuni. Le citesti dupa care te simti ca nou nascut, cu mai multa putere de munca si foarte, foarte linistit. Cel putin asa simt eu. Sunt o binecuvantare rugaciunile si Dumnezeu sa le dea sanatate celor care le publica si sa-i aibe paza lui.
    DOAMNE AJUTA!

    • Marian Tigau said,

      DA AI DREPTATE E BINE SA NE RUGAM LA MAICA DOMNULUI CACI NE AJUT LA NECAZURI SI IN TOT CE FACEM IN VITA,MESAJUL TAU MIA PLACUT MA NUNESC MARIAN DIN BRAILA.

  2. Aglaia Cristurean said,

    Doamne ajuta tuturor si familiei mele !
    Cand citesc rugaciuni ma simt minunat – sunt la servici si deschid internetul pe paginile cu rugaciuni , atunci cand am timp liber … Da doamne bine tuturor celor care publica rugaciuni !
    Multumim frumos si Dumnezeu sa va aiba in paza!
    Nimic nu este fara credinta !

  3. Aurica Topciu said,

    Rugaciunile sunt deosebite.
    Imi linistesc sufletul, dar am o intrebare.
    Cum pot sa le salvez si sa le inregistrez pe MP3.
    Cand nu am timp sa le citesc, sa le ascult in casti.
    Daca stie cineva sa imi zica.
    Eu am incercat sa dau copy-paste dar nu pot.
    Va multumesc.

    A: Nu ştiu cum să le înregistraţi cu vocea dumneavoastră. Dar găsiţi pe internet slujbe, predici, conferinţe în format mp3 pe care le puteţi downloada ( faceţi click pe link şi downloadaţi sau daţi „Save target as…” sau „Save link as…”)

  4. mariana isac said,

    PREA SFANTA NASCATOARE DE DUMNEZEU SI PURUREA FECIOARA MARIE, MILUIESTE-NE PE NOI ROBII TAI. AMIN !

  5. NICOL said,

    VA MULTUMESC

  6. anonim said,

    nu vreau sa supar pe nimeni,dar eu de cate ori m-am rugat la dumnezeu sau la sf fecioara maria,Nu am fost ajutata niciodata….

    • adria74 said,

      pe mine nu ma superi, pentru ca este si cazul meu oarecum sau -pentru anumite situatii. in acest moment nici nu stiu ce sa fac, inclin vag sa cred si sa sper ca pe undeva in lume mai exista oameni adevarati ai lui Dumnezeu. de ce nu pot stavili raul? de ce nu pot vindeca toata suferinta? sa ne punem buna nadejde in Dumnezeu cu cercare pe cat putem si suflet cat mai curat! macar nadejdea intr-o dreptate si pace dupa mormant, si cele spuse de Iisus, apostoli si de sfinti (in rugaciune) sa ne fie alinare-caci si eu au suferit, cat nu ne putem noi inchipui….Sa nutrim bucuria adevarata care nu se va lua de la noi, sa ne rugam sa nu fim cumva intariti in ganduri rele si sa nu ni se considere rugaciunea pacat, sa-ncercam sa lepadam „intelepciunea” lumii, caci de multe ori din aceea suferim…in ultima instanta, poate cel mai important este sa avem cugetul cu adevarat fara pata–nici mie nu mi s-a raspuns la rugaciuni, desi eu am crezut ca nu am cerut lucruri rele. dar cateodata rugaciunea este arma, nadejde, intarire sufleteasca. si sa mai cercetam parintii cei ce se roaga si ne indeamna sincer, curat, intelept sa nu incetam rugaciunea-aceasta poate fi insasi starea sufletului in fata lui Dumnezeu, fara cuvinte, sau un oftat, sau un suspin (asta spunea parintele Arsenie Papacioc)-si poate vom capata usurare, intarire si ne vor intampina si cele bune! cu rele, cu bune, Dumnezeu sa ne tina, sa ne apere si sa ne dea putere in cele mai grele incercari si sa ne mantuiasca. Iti doresc bucurie adevarata!

  7. Stefan said,

    Cand vom ajunge sa ne bucuram ca Bunul Dumnezeu ne da diferite

    inercari, tot ce n-i se intampla o se ne para usor.Putem sa rezolvam

    ceva daca ne facem griji,?Nu!Din contra ne facem mai mult rau .Grijile

    noastre sa le lasam in grija Bunului Dumnezeu iara noi sa iertam,sa

    iubim ,sa ne rugam sa avem nadejde.

  8. fratilafloare@ymail.com said,

    Este adevarat ca numai bunul DUMNEZEU cu puterea sa ne fereste de rele, ne indruma pe drumuri luminoase si cu multe bucurii. dar trebuie sa fim ca si copiii, sa stim sa iertam, sa-i iubim si sa ne rugam pentru cei ce ne dusmanesc.. numai atunci putem astepta mult mai multe de la bunul DUMNEZEU si de la MAICA DOMNULUI nostru.. IISUS CRISTOS.. DOAMNE AJUTA-NE AMIN..

  9. corina said,

    Maica Domnului te rog asculta-mi rugaciunea si ajuta-ma sa-mi gasesc un loc de munca.
    Doamne ajuta!

  10. flyingsnow05 said,

    Reblogged this on wild kitty.

  11. Veres said,

    Maica Domnului, Grabnica Ascultatoare, ajuta-i pe Emmanuel si Roxana sa-si gaseasca un loc de munca fiecare.
    Doamne ajuta.


Lasă un comentariu